Chimpansees vliegen met TUI naar Nederland

Twee bijzondere gasten had Tui dit weekend aan boord van hun Boeing 787. De chimpansees Bongo en Klaus vlogen van Tenerife naar Amsterdam om vervolgens naar hun nieuwe onderkomen bij Stichting AAP in Almere te worden gebracht. Het hoofdkantoor van TUI Nederland is gevestigd in de Rijswijkse Volmerlaan.

De apen werden jarenlang als fotomodel gebruikt om met toeristen op de foto te gaan. De chimpansees gaan nu bij Stichting AAP een beter leven tegemoet. De Spaanse overheid plaatste de apen jaren geleden in een dierenparkje. De verzorging en huisvesting voor Bongo en Klaus bleek daar onder de maat. De vlucht naar Nederland is goed verlopen en Klaus en Bongo maken het goed. Nu ze bij Stichting AAP zijn, krijgen ze professionele verzorging, rust en ruimte in de opvang waar ook andere chimpansees zijn ondergebracht.

Partners
Stichting AAP en TUI zijn al jaren trouwe partners. De organisaties werken samen rondom dierenwelzijn in toerisme. Melvin Mak, Manager Duurzaam Toerisme bij TUI Benelux: “We informeren onze klanten om niet met wilde dieren op de foto te gaan en er bij ons melding van te maken als ze bijvoorbeeld een aangekleed aapje bij een hotel zien. Die meldingen nemen wij met Stichting AAP op die, indien mogelijk, een dierenwelzijnsorganisatie ter plaatse inschakelt. TUIfly zorgt samen met vrachtagent Active kosteloos voor het transport per vliegtuig zodat het dier naar Nederland vervoerd kan worden. Vervolgens krijgen de dieren de juiste verzorging bij de opvang in Almere of bij AAP Primadomus in Spanje.”