Bus 51 gaat vanaf 3 januari rijden en stopt ook in de Bogaard

De politieke partij Rijswijks Belang is woest omdat bewoners van de Muziekbuurt een brief hebben gekregen over het schrappen van de halte in de Bogaard. Rijswijk.tv ging op onderzoek uit en kan de bewoners gerust stellen. Bus 51 haalt bewoners die willen winkelen in de Bogaard vanaf 3 januari 2021 gewoon uit de Muziekbuurt op via de haltes op de Harpsingel en de Klaroenstraat en brengt ze vervolgens naar de halte op de Steenvoordelaan. Reizigers stappen dan uit bij de halte bij het Bomenplein voor de Action.

Onbegrijpelijk besluit
Rijswijks Belang: “Het kan toch niet waar zijn dat u na jaren heel veel ambtelijke uren en een investering voor het aanpassen van de weg Admiraal Helfrichsingel met vooral het doel om ouderen weer mobiel te maken om hun boodschappen weer te kunnen halen in de Bogaard en juist die halte uit het plan laat halen?”

Veel inzet voor terugkeren bus voor bewoners
Rijswijk.tv sprak woensdagochtend met verantwoordelijk wethouder Bjorn Lugthart: “In 2018 hebben de bewoners van de Muziekbuurt actie gevoerd om de bus voor de bewoners terug te brengen in de muziekbuurt. De afgelopen tijd zijn wij intensief in gesprek geweest met HTM, EBS en de MRDH en hebben we veel gedaan om de bus in de muziekbuurt terug te krijgen en met succes, want op 3 januari gaat de bus weer rijden. De bus zal vanaf de Prinses Beatrixlaan over de Wethouder Brederodelaan de Muziekbuurt aandoen. Zo kunnen bewoners van RijswijkBuiten en de Muziekbuurt met bus 51 weer naar de Bogaard reizen.”

Bewuste keuze om voor halte Steenvoordelaan te kiezen
Lugthart vervolgt: “De bus stopt in de nieuwe nieuwe regeling op de Steenvoordelaan ter hoogte van de Action. Ze stappen zo het Bomenplein op. Dat is de kern van de Bogaard. Als we er voor kiezen om ook de halte voor het stadhuis aan te doen, dan kan de bus niet meer langs de Muziekbuurt rijden. De bus kan namelijk niet heen en weer blijven rijden.

Onduidelijke communicatie naar bewoners
Marc Weterings van Rijswijks Belang: “Het ging ons in het plan om de halte in de Bogaard. In de brief die de bewoners krijgen staat dat de bewoners moeten overstappen op het station. Als nu blijkt dat de bewoners van de Muziekbuurt toch naar het winkelcentrum kunnen en een halte hebben bij de Action dan valt daar wel mee te leven.”