Burgemeester Huri Sahin sluit massagesalon voor zes maanden

Burgemeester Huri Sahin heeft een massagesalon in de wijk Cromvliet in Rijswijk gesloten voor de duur van zes maanden. De maatregel volgt op controles van het Team Prostitutie van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) bij de massagesalon, waarbij signalen van seksuele dienstverlening tegen betaling werden opgemerkt. De salon beschikt niet over de vereiste exploitatievergunning.

Niet de eerste keer
Uit inspecties door het HEIT, in samenwerking met de Forensische Opsporing van de politie, is gebleken dat de vermoedens van misstanden gerechtvaardigd waren. Het is niet de eerste keer dat de massagesalon in de fout gaat; eerder, in 2015, werd deze al voor een periode van zes maanden gesloten vanwege vergelijkbare overtredingen. Burgemeester Sahin benadrukt het belang van krachtig optreden tegen illegale prostitutie: “Het is betreurenswaardig dat dezelfde salon opnieuw in de fout gaat. Tegen niet vergunde prostitutie treden we hard op, omdat er sprake kan zijn van seksuele uitbuiting en het hoort niet thuis op die plek in onze stad. Ik ben het HEIT dankbaar voor het goede werk.”

Haags Economisch Interventie Team
Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen verschillende overheidsinstanties, waaronder gemeenten, politie, Belastingdienst, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, UWV, omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het team opereert in Den Haag en omliggende gemeenten om ondermijnende bedrijvigheid en misstanden in de prostitutiesector te bestrijden.

Zelf melden
Burgers die iets willen melden aan het HEIT kunnen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14070 of een e-mail sturen naar ondermijning@rijswijk.nl. Het is cruciaal dat instanties signalen ontvangen om dergelijke misstanden aan te pakken. Burgers worden aangemoedigd om verdachte activiteiten te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.