Burgemeester Huri Sahin brengt kennismakingsbezoek aan de Rijswijkse Gemeentewerf

Burgemeester Huri Sahin heeft op vrijdag 3 februari een kennismakingsbezoek gebracht aan de Rijswijkse Gemeentewerf. Op deze dag maakte de burgemeester kennis met de daar gevestigde buitendiensten van de gemeente Rijswijk en diensten als het Werkgevers Servicepunt en het Financieel Servicepunt.

Gemeentewerf
Op de Gemeentewerf zijn tal van buitendiensten gehuisvest zoals boa’s en de veegwagens. Enkele van deze diensten werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via werkorganisatie Binnenbaan. Burgemeester Huri Sahin nam ruim de tijd om in de kantine van de Gemeentewerf te spreken met deze Rijswijkse collega’s.

Meerijden
De burgemeester mocht daarna zelf ook een rondje meerijden met een van de veegwagens. “Het is onwijs nuttig om zelf een keertje te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het schoon, heel en veilig houden van de stad. En stiekem natuurlijk ook gewoon heel leuk om eens mee te rijden in een van die grote machines. Alle lof voor de mensen die dit werk doen en het maakt me ook trots dat we tegelijk een hoop mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen.”

Kennismaking
Naast de buitendiensten maakte burgemeester Huri Sahin ook kennis met het Werkgevers Servicepunt en het Financieel Servicepunt. Het WSP ondersteunt Rijswijkers zonder werk door hen zich te laten ontwikkelen en samen met werkgevers te begeleiden naar betaald werk. Het FSP ondersteunt mensen die schulden hebben met financieel advies over geldzaken.

Elke week
De burgemeester brengt de komende maanden elke week een werkbezoek aan organisaties in de stad om kennis te maken met de vele facetten van Rijswijk. Het bezoek aan de Gemeentewerf was het eerste bezoek in deze reeks.