Burgemeester Huri Sahin bezoekt European Patent Office

Burgemeester Huri Sahin heeft op woensdag 1 februari een kennismakingsbezoek gebracht aan het European Patent Office (EPO), dat gevestigd is in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Het EPO is de grootste internationale instelling in Nederland en met ruim 2600 werknemers is het EPO de grootste werkgever in de gemeente Rijswijk. Het EPO is de organisatie die toeziet op de naleving van het Europees Octrooiverdrag en staat los van de Europese Unie.

Gesprek met president
Burgemeester Sahin had samen met wethouder Werner van Damme een gesprek met President van de EPO António Campinos en Vice-President Stephen Rowan. Het gesprek draaide onder andere over de plek van EPO in de Rijswijkse samenleving waar zij zich als verantwoordelijke en actieve gast opstelt. Ook bespraken burgemeester Huri Sahin en wethouder Werner van Damme de ambitie van het EPO om per 2030 klimaatneutraal te werk te gaan.

Onmisbare werkgever
“Het glazen kantoorgebouw van het European Patent Office is dé blikvanger van Rijswijk langs de A4. We zijn erg trots dat het EPO hier in Rijswijk is gevestigd en kijken uit naar nog vele jaren van goede samenwerking. In het hartelijke gesprek met President Campinos en Vice-President Rowan hebben we van beide kanten kunnen onderstrepen dat we het EPO zien als een waardevolle en onmisbare werkgever in de Rijswijkse samenleving” blikt burgemeester Huri Sahin blikt Huri Sahin terug op het gesprek.

Lokale gemeenschap
President António Campinos onderstreepte de constructieve geest van het kennismakingsgesprek met de nieuwe burgemeester: “Het was een groot genoegen om burgemeester Sahin te ontmoeten en met haar de laatste ontwikkelingen in Rijswijk en het EPO te bespreken. Rijswijk is niet alleen een werkplek voor ons – het is een plek die het EPO en zijn medewerkers met trots hun thuis noemen, en een gemeenschap waaraan we zeer toegewijd zijn. Het EPO mag dan wel lid zijn van de internationale gemeenschap, we hebben ook het voorrecht om lid te zijn van deze lokale gemeenschap.”