Burgemeester Huri Sahin aanwezig bij afsluiting Kerstafette in Studio Welzijn

Burgemeester Huri Sahin is op zaterdag 7 januari langsgegaan bij Studio Welzijn voor de laatste bijeenkomst van de Kerstafette. De Kerstestafette is het initiatief van Welzijn Rijswijk dat bestond uit een reeks bijeenkomsten om Rijswijkers rond de feestdagen met elkaar in verbinding te brengen. De bijeenkomst in Studio Welzijn was het slotstuk van de reeks bijeenkomsten.

Bingo
Het was de eerste keer sinds haar aantreden dat burgemeester Huri Sahin een bezoek bracht aan Studio Welzijn, het wijkcentrum in de Muziekbuurt waaruit veel sociale activiteiten worden ondernomen. Op zaterdag 7 januari namen ongeveer veertig wijkbewoners deel aan de nieuwjaarsbingo van de bewonersorganisatie Muziekbuurt. Initiatiefnemer Maureen Kartoredjo van de bewonersorganisatie werd met bloemen in het zonnetje gezet door Huri Sahin, die daarbij het belang aanstipte van laagdrempelige sociale activiteiten: “Meedoen aan sociale activiteiten is niet alleen leuk, het is ook van belang om te voorkomen dat mensen eenzaam worden. Want eenzaamheid is helaas nog wijdverspreid in de samenleving. En u verwacht misschien dat dit voornamelijk om ouderen gaat, maar ook jongeren en jongvolwassenen kunnen zich eenzaam voelen. Het was waardevol om samen met de bewoners van Muziekbuurt het jaar 2023 feestelijk te starten. Kerstafette is een prachtig en waardevol initiatief. ”

Kerstafette
De bewonersbijeenkomst bij Studio Welzijn was de vijftiende en laatste bijeenkomst van de Kerstafette. De Kerstafette was een slinger van activiteiten door Rijswijk om de verbinding te maken met al haar inwoners in november, december en januari.