Burgemeester en wethouders bezoeken Rijswijkse politie

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) heeft gisteren het politiebureau in Rijswijk bezocht. Ze werden uitgenodigd voor de jaarlijkse lunch en werden bijgepraat over actuele kwesties die spelen voor de Rijswijkse politie.

Presentaties
Zowel agenten als boa’s waren aanwezig om een presentatie te geven aan de lokale politiek. Ze vertelden over wat er speelt op het gebied van handhaving en over mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren.

Ook de wijkagenten stelden zich voor en lichtten toe wat er speelt in de wijken van de gemeente. Na afloop van de presentaties gingen de leden van het college mee met de wijkagenten voor een rit in de wijken. Tijdens deze rondrit konden de leden van het college zelf een beter beeld krijgen van hoe de politie in samenwerking met partners zaken als sociale wijkproblematiek, overlast en criminaliteit oppakt.

Teamchef Stefan van Egmond van de politie Rijswijk kijkt tevreden terug op het bezoek: “Het is fijn dat er vanuit het college interesse is in het politiewerk en dat zij met eigen ogen de veiligheidsuitdagingen hebben kunnen zien waar wij voor staan. We hebben elkaar nodig om Rijswijk veilig en leefbaar te houden.”