Burgemeester blijft diamanten huwelijken bezoeken

“Ik denk er niet aan om te stoppen met de bezoeken aan Rijswijkse echtparen die 60 jaar lief en leed delen”, benadrukt burgemeester Michel Bezuijen. Veel gemeenten stoppen met de persoonlijke felicitatie van de burgemeester. Ze schaffen het huisbezoek af omdat het aantal diamanten huwelijken explosief groeit en burgemeesters er teveel uren aan kwijt zijn. In Rijswijk hoeven we daar in elk niet bang voor te zijn.

Op de fiets gaat burgemeester Bezuijen bij deze echtparen langs. Met de ambtsketting om, wat dat vindt de familie – de aanwezige kinderen, kleinkinderen – altijd heel mooi. De bloemen worden al eerder bezorgd, want dat gaat niet makkelijk op de fiets. Maar wel heeft de burgemeester altijd een leuk cadeautje bij zich. En, de bezoeken worden altijd enorm op prijs gesteld.

Burgemeester Bezuijen doet het dan ook niet omdat het moet, maar omdat hij er zelf erg veel plezier aan beleeft. “Het kost tijd maar dit gaat over families die 60 jaar lief en leed delen. Ik vind het bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Vaak hoor je ook heel bijzondere verhalen.”

Maar, informerend bij andere gemeenten blijkt dat Rijswijk binnenkort bij de uitzonderingen hoort. Dat onze burgemeester deze traditie wel in ere houdt, past ook bij de huidige cultuur bij het College. De burgemeester en de wethouders staan dicht bij de burgers, ze zijn makkelijk benaderbaar. En dat is belangrijk voor de inwoners.