Burgemeester Bezuijen is oudejaarsavond weer op straat

“Ik ga zeker ook de straat op”, zegt burgemeester Michel Bezuijen als het over oudejaarsavond gaat. “De burgemeester is, als verantwoordelijke voor de openbare orde, in functie. Als burgemeester sta ik paraat. Ook uit interesse voor het werk van de vele professionals die op oudejaarsavond aan het werk zijn om voor een veilige stad te zorgen. Handhavers, politie, brandweer, ambulancemedewerkers: ik heb veel belangstelling én respect voor de inzet van al die mensen!”

Burgemeester Bezuijen typeert Rijswijk als een rustige woon-werkstad. Gelukkig overheerst die rust de laatste jaren ook steeds meer tijdens de jaarwisseling. Hij heeft de cijfers bij de hand: “Er zijn altijd wel kleine incidentjes, brandjes bijvoorbeeld, tijdens de jaarwisseling. Maar van 2006 op 2007 zorgde dat nog voor een schadepost van 75.000 euro. Afgelopen jaar bleef de teller gelukkig steken op 16.252 euro, om precies te zijn. Een prima ontwikkeling. Met nog minder zou ik nog steeds blij zijn.”

De vorig jaar ingestelde regels worden dit jaar dan ook gehandhaafd. Inclusief de inzet op lik-op-stuk-beleid. Dat houdt in dat op degene die kan worden aangewezen als verantwoordelijk voor schade, de kosten persoonlijk verhaald worden. “Daar zetten we ook dit jaar weer stevig op in. Vorig jaar nam de gymzaalbrand (zie de foto’s) nogal wat van onze aandacht en inzet. Maar reken maar dat we bij incidenten snel ter plaatse zijn.”

Niettemin heeft de burgemeester alle vertrouwen in een rustige en feestelijke viering van oud op nieuw. En dat vertrouwen trekt hij graag breder. “Een van mijn aandachtspunten voor komend jaar zal zijn, dat we elkaar veel minder met wantrouwen tegemoet treden. Als college hebben we vanaf het begin benadrukt dat we de stad en de inwoners met open vizier willen benaderen. Mijn wens voor 2017 is dat we allemaal méér vertrouwen in elkaar durven te hebben.”