Brede school – Petrusschool feestelijk van start

Met een groot feest hebben kinderen, ouders/opvoeders en leerkrachten op vrijdag 3 februari gevierd dat de Petrusschool en de Kinderjungle zijn samengegaan in een Brede school. Eerder ondertekenden wethouder Nicole Dierdorp van onderwijs en de bestuurders van de Laurentiusstichting en Stichting Rijswijkse Kinderopvang een intentieverklaring hiertoe.

Vrijdagmiddag vierden de kinderen en de buurt de start van de Brede school. Ze konden meedoen aan uiteenlopende workshops zoals sport en fun, kinderyoga, podiumkunsten en ook Circus Kabel was er. Wethouder Nicole Dierdorp kwam langs: “Rijswijk is een Brede school rijker dankzij een vruchtbare samenwerking met onze partners. De wijk krijgt een prachtige ontmoetingsplek voor kinderen en buurtbewoners. En als je vandaag al die blije kinderen ziet buitenspelen, weten we dat deze Brede school de toekomst heeft.“

De afgelopen maanden hebben medewerkers van de Petrusschool en Kinderjungle samen met de gemeente hard gewerkt om een mooi en breed aanbod van activiteiten samen te stellen rond de thema’s gezonde voeding, creativiteit, huiswerkbegeleiding en sport. Tijdens de opening kregen de kinderen hier alvast een voorproefje van. Petrusschool directeur Edward den Heeten: “De Brede school is het kloppende hart van Steenvoorde. Wij bieden alle kinderen uit de wijk tussen 0 en 12 jaar een kansrijke omgeving door één samenhangend, integraal en buurtgericht aanbod van activiteiten. Alle kinderen zijn welkom, of ze nu hier op school zitten of niet.”

Brede school Een Brede school is een samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en andere organisaties om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en te stimuleren door het aanbieden van een breed aanbod aan activiteiten buiten de reguliere schooltijden. Een Brede school heeft een buurtfunctie en is er zo voor iedereen in de wijk.