MICHEL BEZUIJEN WORDT BURGEMEESTER VAN ZOETERMEER

Donderdagavond bereikte ons het nieuws dat onze geliefde burgemeester Michel Bezuijen een nieuw avontuur aangaat als burgemeester van Zoetermeer. Bezuijen is sinds september 2013 burgemeester van Rijswijk.

Opvolger van Aptroot
Michel neemt het stokje over van Charlie Aptroot. Op 13 september 2019 werd Bezuijen nog herbenoemd voor een nieuwe periode van zes jaar in de gemeente Rijswijk.

Statement Michel Bezuijen
“Ik ben zeer vereerd dat ik ben voorgedragen, door de gemeenteraad van Zoetermeer als hun nieuwe burgemeester. Hoewel ik de afgelopen jaren met plezier en enthousiasme in Rijswijk deze rol heb vervuld, kijk ik uit naar de nieuwe uitdaging in Zoetermeer. Een fantastische stad met veel kansen en uitdagingen. Ik heb er heel veel zin in en kijk uit naar de ontmoetingen met de mensen in de stad.”

Eerste reacties van politieke partijen op donderdagavond

VVD: Rijswijk verliest hiermee een hele goede en prettige burgemeester die zich midden in de Rijswijkse samenleving thuis voelde. Michel was altijd een gewenste aanwezige en zorgde met zijn betrokken en vrolijke houding voor mooie momenten. Ook tijdens de raadsvergaderingen en als bestuurder kon men zien dat hij een deskundig bestuurder is. Zoetermeer mag, als de minister van Binnenlandse Zaken deze voordracht overneemt, in zijn handjes knijpen met hun nieuwe burgemeester. De VVD Rijswijk vindt het jammer dat Michel Rijswijk verlaat, maar gunt hem deze stap van harte. De fractie feliciteert hem dan ook van harte met deze verdiende stap. Hij is altijd welkom in Rijswijk! Michel, bedankt!

Wij.: Vanavond is Michel Bezuijen benoemd als burgemeester van Zoetermeer. Hij zal daarmee afscheid gaan nemen van Rijswijk. “Dat vinden we heel erg jammer, want we hebben hem leren kennen als prettige, ervaren en benaderbare burgemeester”, zegt Marja Pelzer (Wij.). “Van zijn opvolger wordt veel verwacht”, voegt Freek van Bemmelen (Wij.) toe. Ik ben wel verbaasd want in Rijswijk is hij vorig jaar herbenoemd. Daar waren vele Rijswijkers met mij blij mee. Jammer dus dat hij weggaat. Bezuijen is een actieve burgemeester, met hart voor onze stad en alle Rijswijkers. Uiteraard wensen we hem heel veel succes. Als hij zijn fiets- en hardlooprondjes gaat missen blijft hij natuurlijk van harte welkom. Zoetermeer mag zich gelukkig prijzen!”