Bogaardplein wordt een Bogaardpark

Het Bogaardplein gaat veranderen, het gaat passen bij de nieuwe rol van In de Bogaard. Van winkelcentrum met veel stenen, naar een gezellige ruimte waar je elkaar ontmoet, sport, eet en natuurlijk ook boodschappen doet. Architect Stefan Delva tijdens de presentatie van het voorlopig ontwerp van het Bogaardplein aan de gemeenteraadsleden: “Het verandert van een Bogaardplein naar een Bogaardpark”.

Een plek om langer te blijven met een paviljoen
Nu loop je zo snel mogelijk over het plein, straks wordt het zo leuk, dat je er langer blijft. Het wordt een groene omgeving met veel bomen, planten en waterelementen. Aan de rand hoge bomen tegen de wind. De terrassen worden een speelser onderdeel van het park, met zicht op het water, waar de kinderen kunnen spelen, net als in de speeltuin. Een nieuw paviljoen, eigenlijk meer een afdak, wordt de verzamelplek om af te spreken als je gaat sporten. Wandel- en fietspaden slingeren over en door het plein/park. Het nieuwe Bogaardplein wordt het nieuwe centrum tussen oud en nieuw Rijswijk. De woontorens die nu komen in de leegstaande kantoren worden een soort entree van In de Bogaard.

Overleg met bewoners en ondernemers
Binnenkort gaat het overleg met bewoners, winkeliers en ondernemers beginnen en volgt de inspraakprocedure. Dan gaat het definitieve ontwerp naar de gemeenteraad. Over een jaar gaat de schop de grond in en in het voorjaar van 2018 is het nieuwe Bogaardplein klaar. Het aangename plein dat de nieuwe rol van In de Bogaard gaat versterken.