Blauwgele ara Dexter vermist in Rijswijk ‘Het is alsof ik mijn kind kwijt ben!’

Sinds 6 dagen is de blauwgele ara Dexter van Therab Raja vermist. Het is niet alledaags als je een grote blauwgele ara ziet rondvliegen in Rijswijk. Toch gebeurde dit regelmatig. Therab heeft namelijk een free flight getrainde blauwgele ara. De vogel vliegt los en gaat zelfstandig weer naar huis. Afgelopen woensdag is Dexter voor het laatst gezien.”Het laatste wat ik heb vernomen is dat Dexter bij de kinderopvang van Don Bosco zat. Ik krijg regelmatig foto’s van de opvang omdat ze dan laten weten dat Dexter daar is. Na dat moment heb ik niets meer van hem vernomen.”

Gepakt door een kat of bij iemand binnen
Therab wil heel graag zo snel mogelijk herenigd worden mijn zijn vriend. “Wij willen graag weten wat er gebeurd is. Misschien is hij gepakt door een kat, maar het kan ook zijn dat iemand mijn Dexter in huis heeft. Daar zijn we bang voor. Als dat zo is dan kom ik graag in contact.”

Het is als mijn kind
Dexter is voor Therab niet zomaar een vogel. “Het is voor mij net als mijn kind. En dat werkt andersom ook. Dexter is een dier dat mij voor de rest van zijn leven in zijn hoofd heeft geprent. Hij zal nooit aan iemand anders wennen.” Volgens Therab gaat Dexter zich plukken als hij in een vreemde omgeving moet verblijven. Ook krijgt hij veel stress en gaat hij bijten. “Als vreemd persoon ga je er geen plezier uit kunne halen. Hoe langer het duurt voordat Dexter terug is, hoe getraumatiseerder de vogel wordt.”

Weet je meer? Laat het weten
Heb je Dexter gezien in Rijswijk of Den Haag Laak. Bel dan met Therab op 06-18586365 of neem contact op met de dierenambulance op 070-3282828.