Bjorn Lugthart wordt burgemeester van Pijnacker-Nootdorp

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft Björn Lugthart maandag voorgedragen als nieuwe burgemeester van buurgemeente Pijnacker-Nootdorp.

Wethouder in Rijswijk
Bjorn Lugthart is op dit moment wethouder voor Wij. in de Rijswijkse gemeenteraad. De huidige burgemeester Francisca Ravestein stopt per januari in Pijnacker-Nootdorp. Of Lugthart zijn termijn tot maart volmaakt of eerder vertrekt naar de buurgemeente is nog niet duidelijk.

Successen van acht jaar wethouderschap
Op de website van de poltitieke beweging van Lugthart staan vanavond de successen beschreven die hij in 8 jaar wethouderschap voor elkaar heeft gekregen. Voorbeelden zijn de realisatie van het Huis van de Stad dat binnenkort zijn deuren opent. Het is een lang gekoesterde wens van vele Rijswijkse inwoners en een hoofdpijndossier dat na 20 jaar eindelijk is opgelost.

Inzet voor sport en mobiliteit
Bjorn Lugthart zette zich in de afgelopen jaren ook in voor de sport in Rijswijk. Enkele hoogtepunten zijn sportcomplex De Altis en de vernieuwing van Sportpark Elsenburg. Ook het Happy Fit programma, de IkPas-campagne en de investeringen in mobiliteit, zoals verbetering van de infrastructuur en verkeersveiligheid staan op de lijst. Heel recentelijk heeft het gemeentebestuur besloten 30 miljoen euro te reserveren voor de ondertunneling van de Prinses Beatrixlaan, een van de grote opgaven van Rijswijk met grote invloed op de mobiliteit en leefbaarheid in Rijswijk.