Björn Lugthart is lijsttrekker Wij.

Volgens verwachting van velen is Björn Lugthart gepresenteerd als de lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Wij. Tijdens de ledenbijeenkomst van de partij werd bekend gemaakt op wie er in maart gestemd kan worden.

Alle wijken vertegenwoordigd
De partij heeft er voor gekozen om vanuit de verschillende wijken in Rijswijk vertegenwoordiging te laten bestaan. Op deze manier kan iedereen uit Rijswijk zich persoonlijk verbonden voelen met de partij en worden inwoners van Rijswijk gehoord door hun eigen persoonlijke wijkvertegenwoordiger.

Björn Lugthart in gesprek met de redactie van Rijswijk.tv: “Ik ben er trots op dat zoveel Rijswijkers zich willen inzetten voor de stad. Rijswijkers krijgen voor het eerst in 20 jaar de kans om te stemmen op een nieuw stadsbestuur.

Jongeren
Ook jongeren zijn goed vertegenwoordigd op de lijst met onder andere student Bestuurskunde Jeffrey Karremans op twee. Wij. slaagde er kort na de oprichting al in om naast een betrokken groep van nu al meer dan 50 leden, een hele jongerentak op te richten. Lugthart: “Zo maken we politiek weer bereikbaar voor iedereen, want de afstand tussen inwoner en politieke partijen is op dit moment veel te groot. Jong en oud: we vergeten niemand!”

De beweging Wij. ziet zichzelf als vernieuwer van de Rijswijkse politiek en wil de werkwijze binnen de gemeente wezenlijk veranderen. Zo krijgen inwoners, als het aan de partij ligt, meer directe inspraak en mogen zij veel meer dan nu zelf meebeslissen. Lugthart vervogt: “Een stem op Wij. is dus eigenlijk ook een stem op jezelf”.

Bekende Nederlanders
Opvallende namen op de lijst zijn Oh Oh Cherso deelnemer Vincent van der Lans, Miss Nederland 2015 en Our House initiatiefnemer Miranda Rennings, Stichting Amal-boegbeeld Mohammed el Majjoui en Voedselbankheld Coby van Velzen. Ook RTL-presentatrice Cheryl Mauer, die in het verleden programma’s maakte voor de omroep van Rijswijk betrokken was, staat op de lijst.