Bijzonder muziekproject over vluchtelingen bij Petrusschool

“De leerlingen van de midden- en bovenbouw Petrusschool hebben genoten van een prachtig muziekproject over vluchtelingen in Nederland. Een belangrijk thema voor burgerschapsvorming op onze school,” vertelt schooldirecteur Edward den Heeten

De voorstelling vertelde het verhaal van een jongetje dat gevlucht is voor de oorlog in Syrië. Hij komt terecht in Nederland, waar alles vreemd is en waar hij de taal niet spreekt. Desondanks maakt hij al snel op school een Nederlandse vriend. Al hindert de taalbarrière hen nauwelijks in alle leuke spelletjes die ze samen doen, hij zorgt weleens voor ongemak maar ook voor komische situaties. Edward den Heeten: “Door middel van dit verhaal leerden onze kinderen op hun niveau iets van de achtergrond van de vluchtelingen, begrip voor hun situatie, respect en tolerantie, en dat verschillen juist leuk kunnen zijn”.

De voostelling werd opgevoerd door drie musici van het Holland Symfonie Orkest en acteur Jeroen Wijnhorst. Als onderdeel van het project kreeg elke klas een lesboek met lessen en activiteiten rondom dit thema. De voorstelling is mogelijk gemaakt door de Rotary Club Rijswijk.