Bijna 400 handtekeningen voor extra bushalte in Rijswijk-Buiten

Een extra bushalte in RijswijkBuiten, dat is het verzoek van maar liefst 384 buurtbewoners aan wethouder Armand van de Laar. Recent hebben de initiatiefnemers van de handtekeningenactie voor een extra bushalte langs de Prinses Beatrixlaan hun petitie aangeboden op het stadhuis.

In gesprek
Bewoners Johan Kooij en Maurits Huisman gingen met de wethouder in gesprek over het openbaar vervoer in de nieuwbouwwijk. De actie voor een extra bushalte, die ter hoogte van de Laan van Sion en het Wilhelminapark moet komen, is met bijna 400 ondertekenaars een groot succes. ”Tijdens het campagne voeren voor de laatste verkiezingen sprak ik Johan Kooij. Hij wilde al langer een extra bushalte in onze wijk”, zegt Maurits Huisman. ”Daar ben ik na de verkiezingen door middel van deze petitie mee aan de slag gegaan. Johan bleek niet de enige. Maar liefst 384 mensen tekenden mee.”

Een succes
Johan Kooij presenteerde zijn ideeën over de extra halte voor lijn 61. ”Voor een groot deel van de wijk is de huidige halte te ver weg. Het zou fijn zijn als daar wat aan gedaan kan worden”, aldus Johan Kooij. Wethouder Armand van de Laar is het daar mee eens. ”Dat klopt als een bus”, reageerde hij. Armand Van de Laar is blij met de petitie, omdat die laat zien dat er een duidelijke behoefte ligt die meegenomen kan worden in de plannen voor het openbaar vervoer waar hij zich momenteel hard voor inzet. ”Het is geen oplossing die we op hele korte termijn kunnen realiseren, maar we gaan er zeker mee aan de slag”, beloofde Armand van de Laar. ”Er worden de komende jaren nog veel woningen bijgebouwd in onze regio. Om ervoor te zorgen dat prettig reizen door onze regio mogelijk blijft wordt het openbaar vervoer nog veel belangrijker”. De initiatiefnemers zijn erg blij met de positieve reactie van de wethouder en hebben aangeboden verder te willen helpen als dat nodig is.