Bezwaren bewoners tegen hoogbouw aan Karel Doormanlaan

Aan de Karel Doormanlaan worden 64 nieuwe appartementen gebouwd. Op de plaats waar voorheen het Rode Kruis zat. De buurtbewoners hebben hiertegen bezwaren. Zij vinden zeven verdiepingen te hoog op 25 meter van hun huis en  vrezen dat ‘de woonkamers op z’n best schemerig zullen zijn.” Ook zijn ze bang voor schade door het heien en waardedaling van hun woningen.

Zeven hoog valt uit de toon
Ze hebben een brief aan de gemeenteraad gestuurd. “Het project betreft een gebouw van 7 en een gebouw van 5 verdiepingen. Met name dat van 7 verdiepingen vinden wij veel te hoog. Zeven hoog valt uit de toon”. Ze zijn ook bang dat dit de weg vrij maakt naar  eventuele hogere bouw in de toekomst. “

Licht in onze woningen neemt sterk af
“Het gebouw van 7 verdiepingen op een afstand van nog geen 25 meter bij ons voor de deur. Het gevolg hiervan zal zijn, dat de hoeveelheid licht aan/in de voorkant van onze woningen sterk zal afnemen waardoor de woonkamers op z’n best schemerig zullen zijn”. Daarnaast belemmert de bouw naar hun mening het uitzicht volledig. “Van de groene doorkijk door de prachtige kastanjes voor de deur blijft dan niets over”.

 Angst voor hoogbouw in de toekomst
De omwonenden vinden dat zoals de veel te hoge Hofmeesters, aan de andere kant van de Churchilllaan, nu gebruikt zijn om de 7 verdiepingen van het project stedebouwkundig ‘passend’ te maken, het project zelf later gebruikt kan worden om 10, 12 of nog meer verdiepingen te ‘verkopen’. Met die 7 verdiepingen stijgt een soort gemiddelde hoogte in de omgeving, dat dan weer gebruikt wordt om hogere bouw te rechtvaardigen.

Foto: Lammers Real Estate