Beter voor Rijswijk: Al tien jaar lokale Trots

Beter voor Rijswijk vierde onlangs haar 10 jarig bestaan. De partij heeft geen politieke bindingen met landelijke partijen zodat echt de belangen van de inwoners van Rijswijk centraal staan. Rijswijk.tv sprak met meerdere leden van de partij over waar zij trots op zijn, en wat er beter moet binnen de gemeente.

Trotse partijleden
“Al vier jaar maakt Beter voor Rijswijk deel uit van het Bestuur van deze stad”, zegt de fractievoorzitter Ger Kruger met enige trots. “Je kunt veel bereiken als je goed kunt samenwerken met de coalitie. Natuurlijk is het prettig dat je de steun krijgt van de niet coalitiepartijen”, voegt Kruger toe.

“Het is zo goedkoop om altijd aan te geven wat er niet goed gaat in Rijswijk. We zijn als fractie trots op de resultaten die we, als collegepartij, hebben kunnen waarmaken. Enerzijds door realisatie vanuit het coalitieakkoord en anderzijds door een goede samenwerking in de gemeenteraad”, aldus Ed Braam, oprichter en fractielid van de partij.

Waar is Beter voor Rijswijk trots op?
Een aantal voorbeelden noemt Braam graag zoals inzet op nascheiding van afval, het openhouden van de Van Rijnweg in Rijswijk Buiten, de opening van meerdere ontmoetingsruimten zoals Nextgen, Te Werve en Rijswijk Buiten.

Raadslid Alicer Prenger maakte zich sterk voor het hervatten van de avondvierdaagse, de verlaging van de leeftijd voor peuterspeelzalen, de succesvolle actie om de mobiele bussen voor het borstkankeronderzoek weer naar Rijswijk te halen en vooral de inspanningen om het dierenasiel voor Rijswijk te behouden.

Raadslid Remco Nunnikhoven, de sportexpert van Beter voor Rijswijk en is dolblij dat er eindelijk iets wordt gedaan met de Marimbahal, er is een tweede kunstgrasveld gelegd bij Semper Altius en het hoofdveld is vervangen bij Vredenburch.

Nog niet tevreden
Is Beter voor Rijswijk dan tevreden? “Nee, we gaan ons verder inzetten in de strijd tot de aanpak van zwerfafval in de straten, de graffiti in de openbare ruimte, onderhoud van het groen en het huftergedrag op de wegen en nachtelijke samenscholingen in diverse gebieden in Rijswijk.”

“We moeten goed luisteren naar de inwoners van deze mooie stad”
Alice Prenger zegt dat er genoeg lastige dossiers aankomen: “De financiële positie is niet rooskleurig, kortingen vanuit het gemeentefonds en de kosten rondom jeugdzorg lopen echt de spuigaten uit. Rijswijk is een stad die groeit. Het gemeentebestuur moeten ervan bewust zijn dat ook de vraag naar voorzieningen moeten worden gerealiseerd. Gedacht moet worden aan huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen. Maar ook uitbreiding van sportgelegenheden, ontmoetingsplekken, bereikbaarheid en parkeermogelijkheden voor alle nieuwe inwoners. We moeten goed luisteren naar de inwoners van deze mooie stad”, besluit Alice Prenger.