Benefietavond in Rijswijkse Schouwburg voor slachtoffers uit Turkije en Syrië

Rijswijk gaat geld inzamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Op woensdag 15 februari, de nationale actiedag van Giro555, is er in de Rijswijkse Schouwburg een benefietavond gepland.

Iets betekenen
In Rijswijk wonen veel mensen met familie of kennissen in het getroffen gebied. Ook verblijven veel statushouders van Syrische of Turkse afkomst op dit moment in Rijswijk. Vanuit zowel inwoners van Rijswijk als medewerkers van de gemeente is er de wens om iets te kunnen betekenen voor de slachtoffers en de familie en nabestaanden.

Optreden en doneren
Door middel van een benefietavond in de Rijswijkse Schouwburg dat op woensdag 15 februari plaatsvindt, wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Met onder andere een optreden van een muziekkwartet met Turkse en Syrische roots bestaande uit Emine Bostanci, Maya Fridman, Jawa Manla en Jacobus Thiele en ook andere voordrachten wordt stilgestaan bij het leed van de getroffenen. Op de avond zelf is er ook de mogelijkheid om te doneren.

Meer informatie volgt
In de loop van de komende dagen wordt meer bekend gemaakt over de invulling van de benefietavond in de Rijswijkse Schouwburg en manieren waarop Rijswijkers financieel kunnen bijdragen. De benefietavond wordt gehouden in de kleine zaal van de Rijswijkse Schouwburg waar er ruimte is voor slechts honderd belangstellende.Daarnaast is er de mogelijkheid om de foyer van de Schouwburg bij elkaar te komen om in gesprek te gaan over de gebeurtenissen.

Heb je belangstelling in de benefietavond? Koop dat een ticket op de website van de Rijswijkse Schouwburg.