[VIDEO] Benefietavond in Rijswijkse Schouwburg voor aardbevingsslachtoffers

Tijdens de landelijke actiedag voor Giro 555 was er in de Rijswijkse Schouwburg een benefietavond. Tijdens de avond werd geld ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers.

Allesverwoestende ramp
Huri Sahin, burgemeester van Rijswijk, sprak de zaal toe hoe zij de eerste berichtgeving over de aardbevingen hoorde: “Naarmate de tijd verstreek, de uren en dagen, werd duidelijk hoe allesverwoestend deze ramp was en is. […] De beelden van mensen die wachten op de redding van hun geliefden die onder het puin liggen, zijn dramatisch.” Daarbij noemde ze ook hoe ‘hartverscheurend’ de beelden uit Syrië zijn, waar slachtoffers door de beperkingen in het land weinig toegang hebben tot hulp.

Tijdens de toespraak sprak ze – namens de hele gemeente – haar medeleven uit aan iedereen die getroffen is door de ramp. Ook maakte ze gebruik van het moment om iedereen te bedanken die zich – op welke manier dan ook – inzetten om hulp te bieden.

Voordrachten
Gedurende de avond waren er diverse voordrachten. Allereerst bracht Rijswijkse dichter Rick van der Rest een gedicht ten gehore, met als titel ‘Ik houd je hand vast’. Harpiste Carla Bos speelde daarna meerdere nummers.

Speciaal voor de avond waren Emine Bostanci, Maya Fridman, Jawa Manla en Jacobus Thiele samengekomen om een muziekkwartet te vormen. Met onder andere Turkse en Syrische roots was het een emotionele voordracht.

Inzameling
Bij de benefietavond voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië is een bedrag van € 5.542,50 opgehaald voor Giro555. Mensen die zelf geld willen doneren, kunnen dit nog altijd via Giro 555 doen. Kijk voor meer informatie op giro555.nl.