Bas Verkerk waarnemend burgemeester Rijswijk

Bas Verkerk (62) treedt per 1 oktober aan als waarnemend burgemeester van Rijswijk. Dat heeft de commissaris van de Koning vandaag bekend gemaakt. De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met een afvaardiging van de gemeenteraad. Het Rijswijkse college reageert verheugd op de benoeming.

Groot netwerk in de regio
“We zijn zeer content met zo’n ervaren bestuurder”, zegt locoburgemeester Björn Lugthart. “Bas Verkerk heeft een groot netwerk in de regio. We zijn er van overtuigd dat hij echt iets kan betekenen voor de opgaven waar Rijswijk voor staat. We kijken er naar uit om met hem aan de slag te gaan, ook al is het tijdelijk.” Ook Bas Verkerk kijkt uit naar de samenwerking: “Ik vind het een hele eervolle voordracht. Rijswijk is een karaktervolle stad en mij zeker niet onbekend, maar ik ga graag verder kennismaken. Ik kijk uit naar de samenwerking met raad, college en de stad.”

Opvolger Michel Bezuijen
Bas Verkerk volgt Michel Bezuijen op, die per 1 oktober aantreedt als burgemeester van Zoetermeer. Verkerk wordt aangesteld tot aan de benoeming van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Dit is naar verwachting medio juni 2021.