Astrid en Sander Kosten zijn trots op hun nieuwe woning

Samen met wethouder Ronald van der Meij vulden Astrid en Sander Kosten de gaten van de fundering van hún huis met beton. Zij zijn de trotse toekomstige bewoners van de Parelgraslaan 35. Wethouder Van der Meij die de start van al heel wat bouwprojecten in RijswijkBuiten heeft verricht, kreeg er weer een ster bij op zijn gouden helm. Langzamerhand wordt het meer ster dan helm!

Wethouder Van de Meij vertelde dat de kopers een wel heel duurzaam en energieneutraal huis hebben. Daar past ook een tuin bij van deze tijd. Een tuin met weinig stenen zodat het water bij regen direct opgenomen kan worden. Om de kopers te helpen hebben studenten van het Welland College al een aantal ontwerpen gemaakt, waarvan er twee als voorbeeld daadwerkelijk worden aangelegd. Ook liet de Timmerwinkel een bloembak zien die is gemaakt van afvalhout. Hier werken ook mensen die weer aan het werk willen komen. De wethouder gaf de plantenbak aan Sander Kosten.

Vanmiddag was het de start bouw van fase 2 van Parkrijk de feestelijke handeling verrichten. Fase 2 van Parkrijk bestaat uit 17 herenhuizen en 34 hofwoningen. Alle woningen zijn verkocht.