Alle voetbalclubs uit Rijswijk de nacompetitie in

Alle drie huidige voetbalclubs uit Rijswijk gaan uitkomen in de nacompetitie. Vredenburch en Semper Altius gaan proberen promotie af te dwingen naar respectievelijk de derde en vierde klasse. RVC Celeritas moet proberen degradatie naar de vijfde klasse, het laagste niveau van Nederland, te voorkomen. Op Zaterdag 1 juni spelen deze ploegen hun eerste wedstrijd.

Wat is de nacompetitie?
De nacompetitie in het amateurvoetbal in Nederland is een serie wedstrijden die worden gespeeld aan het einde van het reguliere seizoen. Het doel van de nacompetitie is om te bepalen welke teams promoveren naar een hogere divisie of degraderen naar een lagere divisie. Clubs die direct gepromoveerd of gedegradeerd zijn komen niet uit in de nacompetitie.

Naar de derde klasse?
Vredenburch eindigde in de reguliere competitie op de vierde plaats. In de nacompetitie nemen zij het op tegen Naaldwijk. Die ploeg eindigde in de derde klasse op de elfde plek. De winnaar van deze wedstrijd maakt nog kans op een ticket voor de derde klasse van volgend seizoen.

Gelijk weer omhoog?
Ook Semper Altius gaat proberen promotie af te dwingen. Na een jaar te hebben doorgebracht in de vijfde klasse kunnen zij weer promoveren doormiddel van de nacompetitie. De eerste stap hiervoor moet worden gezet tegen SVH uit Den Haag.

Spelen tegen degradatie
RVC Celeritas speelt ook een wedstrijd met als insteek een plek in de vierde klasse van volgend jaar. In het reguliere seizoen eindigde Celeritas op de voorlaatste plaats waardoor de ploeg veroordeeld is tot het spelen van nacompetitiewedstrijden tegen degradatie naar de vijfde klasse. In en tegen Simonshaven moet degradatie worden voorkomen.

Het eerste fluitsignaal bij alle wedstrijden klinkt aankomende zaterdag om 14.30 uur. Semper Altius is de enige club die thuis speelt. Voor Vredenburch en Celeritas staat een uitwedstrijd op het programma.