Afrikadag in teken van schoolproject Ethiopië

“Elk kind, waar ook ter wereld, heeft recht op een goede toekomst”, zegt Getachew Negate. Hij zet zich vanuit Rijswijk in voor de kinderen uit zijn geboortestreek in Ethiopë. Zaterdag 14 april van 12.00 tot 18.00 uur is er een Afrikadag in het Rijswijkse Wijkcentrum Stervoorde. De opbrengst is voor goed sanitair, waterleiding en zonnepanelen voor de elektriciteit van de school in het dorp Hidi. “Een sanitairruimte is erg belangrijk. Voor de ouders van meisjes is dat een reden om thuis te houden en dat willen we niet”, vertelt Getachew.

Traditionele Ethiopische koffieceremonie
Wethouder Marloes Borsboom en de Ethiopische ambassadeur in de Benelux His excellency Ato Teshome Toga zijn ook aanwezig op de Afrikadag. De bezoekers maken kennis met het project en komen veel te weten over Ethiopië. Ze kunnen genieten van een Ethiopisch buffet, wonen een traditionele Ethiopische koffieceremonie bij en bekijken de film over de diversiteit van Ethiopie. Voor de kinderen is er een Kids playground.

Een dansgroep in authentieke Ethiopische kleding toont dansen van het land en op een markt zijn lokale producten te koop. Mo Hersi, bekend als ‘inspirerend comedian’, van zijn vlogs, speeches en optredens komt een lezing geven over Oost Afrika. Daarnaast is er een diavoorstelling over het project in Hidi. Tenslotte is er een loterij, waarvan de opbrengst gaat naar het schoolproject.

Samenwerken met de locale bevolking
Met het Deda Learning Centre project ondersteunt Getachew scholen en ziekenhuizen in Deda, een regio ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Zo krijgen kinderen daar de kans zich te ontwikkelen. Bij alles werken zij samen met de locale bevolking. Getachew: “Met de uitvoering van het project wordt een fundament gelegd, zodat de plaatselijke gemeenschap verder kan bouwen aan een goede toekomst voor de huidige en volgende generaties”.

Het adres van Wijkcentrum Stervoorde is Dr. H.J. van Mooklaan 1.