Afrikadag brengt € 5.000 op  

Grote blijdschap en tranen bij Getachew Negate zaterdagmiddag in wijkcentrum, Stervoorde. De speciale Afrikadag bracht maar liefst € 5.000 euro op. “Daarmee kunnen we beginnen met het sanitair gebouw bij de lagere school in Hidi in Ethiopië. Dat is belangrijk want dan mogen ook de meisjes naar school en leren lezen en schrijven”, zegt hij.

Aparte toiletten voor de meisjes
De hele middag stond in het teken van Ethiopië. Wethouder Marloes Borsboom en de Ethiopische ambassadeur in de Benelux His excellency Ato Teshome Toga waren ook op de Afrikadag De bezoekers genoten van de Ethiopische gerechten, de dansen en de koffieceremonie. Ook de kraampjes van de bazaar met leuke producten deze goede zaken. En dat allemaal, net als de loterij, voor het goede doel. Een sanitair gebouw met een aparte toiletten en kleedruimten voor meisjes.

Getachew: “Zo krijgen kinderen daar de kans zich te ontwikkelen. Bij alles werken zij samen met de locale bevolking. Met de uitvoering van het project wordt een fundament gelegd, zodat de plaatselijke gemeenschap verder kan bouwen aan een goede toekomst voor de huidige en volgende generaties”.