Aandacht voor je houding en lichaam op World Spine Day

16 oktober is het de tiende officiële “World Spine Day” met als thema: “Back 2 Back”. De Ruggesteun uit Rijswijk ondersteunt dit jaar als organisatie “World Spine Day” om ook in Nederland bekendheid te geven aan het feit dat door bewegen en bewustwording van een juiste houding veel rug-en nekpijn verholpen kan worden. Nathan de Boer: “Er zijn naar schatting een miljard mensen wereldwijd die lijden aan rugpijn waarvan in Nederland al meer dan twee miljoen mensen. Wij bieden daarom vanuit de Ruggesteun een nieuwe, digitale iDXA röntgen bij de behandeling.”

De Ruggesteun: Voor een extra steuntje in de rug
De Ruggesteun helpt mensen hun houding te corrigeren door chiropractische behandelingen te geven. Samen met een iDXA scan krijgen wij een volledig beeld van de wervelkolom. Deze scan laat zien wat de stand is van je wervelkolom, wat moeten worden gecorrigeerd en met re-scans zien we het verloop van de structurele verbetering van de houding. Ook wordt de botdichtheid gemeten en kunnen we artrose, scoliose, of scheefgroeien van de rug ontdekken. Met extra scans kunnen we ook het vetpercentage en de spiermassa meten.

Beter rechtop staan
Dr. Nathan de Boer, chiropractor – lid van CCA: “Het resultaat van een slechte houding is o.a. gewricht- en spierpijn maar ook problemen zoals bijvoorbeeld lastige stoelgang, problemen met maagzuur, onregelmatige menstruatie, ademhaling en het afweersysteem behoren tot de mogelijke klachten. Door de combinatie van chiropractie met de iDXA zijn klanten van ons beter in staat om optimaal te functioneren. Chiropractie zorgt voor opheffen van de blokkades in de wervelkolom en zorgen ervoor dat het zenuwstelsel optimaal functioneert. De iDXA geeft een visuele bevestiging wat er aan de hand is en geeft je over de jaren een bevestiging van verbeteringen.”

Meer info
World Spine Day spoort met de hashtags #worldspineday en #GetSpineActive de mensen over de hele wereld aan om gezonde rug gewoontes op het werk met elkaar te delen via de sociale media. Meer informatie of folders downloaden op www.deruggesteun.nl of http://www.worldspineday.org/