Fiets zoekt baasje

In de wijk Steenvoorde is een fiets gevonden aan de P. van Vlietlaan. Eerder deze week werd deze fiets op het plein van een basisschool gelokaliseerd. Toen de fiets vandaag nog niet opgehaald was, kwamen de wijkagenten Martien de Brabander en Uzi Ozturk ter plaatse om polshoogte te nemen. De fiets is onderzocht. Het framenummer is gecheckt in de landelijke database van vermiste fietsen, maar dit bleef zonder resultaat. De postcode die in de fiets gegraveerd staat blijkt vanuit Dordrecht te komen.
Op de vraag wie er verantwoordelijk is voor gevonden voorwerpen verklaart Martien: ‘Eigenlijk is de Gemeente Rijswijk verantwoordelijk voor gevonden voorwerpen, maar als er een melding bij ons binnenkomt willen we altijd even onderzoeken of we de rechtmatige eigenaar kunnen vinden door in dit geval het framenummer te onderzoeken.’ Op de vraag wat er gebeurt als niemand de fiets zou komen ophalen, vervolgt Uzi: ‘Na een jaar mag je het item dat gemeld is houden, mits het niet van diefstal afkomstig is uiteraard.’

Indien je weet van wie deze fiets is of een tip hebt, dan kun je deze via twitter doorgeven aan @WagSteenvoordeNoord of bellen met de Politie via 0900-8844.