Steven van Nieuwenhuijzen weg bij TUI Benelux

Steven van Nieuwenhuijzen, Chief Commercial Officer en Deputy CEO bij TUI Benelux, aan de Rijswijkse Volmerlaan, verlaat op 1 juli de Nederlands-Belgische reisorganisatie. Van Nieuwenhuijzen stapte in mei 2013 over van D-reizen naar TUI Nederland, en werd daar Directeur Distributie & Online. Bij de start van TUI Benelux, begin 2014, nam hij de functie op zich van Chief Commercial Officer.
“Het is vanzelfsprekend met spijt dat ik kennis heb genomen van deze beslissing”, zegt Elie Bruyninckx, CEO TUI Benelux. “Anderzijds respecteer ik Steven’s beslissing om zijn carrière een andere wending te geven.”

Het is nog niet duidelijk wie de taken van Van Nieuwenhuijzen overneemt. Bruyninckx meldt dat hij in de komende weken samen met Van Nieuwenhuijzen een structuur uitwerkt die de continuïteit van de activiteiten binnen zijn vakgebied verzekert.

Vorige week werd al bekend dat de naam Arke in de komende periode wordt vervangen door TUI. Tevens werd bekend dat Elie Bruyninckx, nu nog directeur TUI Nederland en België, wordt verantwoordelijk voor TUI West Europa. Naast Nederland en België krijgt hij de verantwoordelijk voor Frankrijk.

Van Nieuwenhuijzen blijft tot zijn afscheid nog betrokken bij de begeleiding van zijn team bij de naamswijziging van Arke naar TUI. De afgelopen maanden was hij met zijn marketingverantwoordelijken nog nauw betrokken in de voorbereidende studies naar de naamswijziging.