Meldpunt voor gedupeerde spelers Haaglandia

De voormalige spelers en trainers van Haaglandia zitten met de handen in het haar nu de rechter bepaald heeft dat de velden niet meer mogen worden gebruikt.
Veel sportclubs zitten vol en hebben geen ruimte om nieuwe spelers op te nemen bij hun club. Met scheve gezichten wordt gekeken naar de spelers van Haaglandia omdat een andere jongen plaats zal moeten maken om een speler van Haaglandia op te nemen in het team. ‘Als er al spelers opgenomen worden zijn het er hooguit 1 of 2’, aldus een betrokken medewerkster van Haaglandia.

Een trainer van Haaglandia gaf in een persoonlijke exclusieve e-mail het signaal dat de impact enorm is.

‘Sommige moeders vertelden mij in tranen dat het slecht zal aflopen met hun zoontje als hij nergens kan voetballen.’, aldus de trainer. Hij heeft al meerdere aanbiedingen gekregen maar kan het niet opbrengen ergens aan de slag te gaan met in het achterhoofd dat er jongetjes zijn die niks hebben.

Mario Koswal, oud trainer en coach van Haaglandia, is bezig om bij Hercules de jeugd onder te brengen maar zij spelen op een te laag niveau waardoor deze jongens niet op hun passende niveau kunnen spelen.

Een Wateringse voetbalclub lijkt wel bereid om spelers aan te nemen, ondanks de ledenstop die zij hebben, maar lopen tegen het probleem aan dat ze de Ooievaarspas niet kunnen accepteren omdat deze Westlandse club geen overeenkomst heeft afgesloten.

De Gemeente Rijswijk heeft voor de gedupeerde spelers een meldpunt ingericht dat bereikbaar is op nummer 14070.