Wie maakt de mooiste lampion voor het Strandwalfestival

Ook dit jaar komen weer honderden kinderen met door henzelf beschilderde lampionnen naar het Rijswijkse Bos. De verlichte lampionnen in de schemering maken van het bos een sprookjesachtige setting. Daarmee gaat de zaterdagavond van het Strandwalfestivalfeest van start. Kinderen kunnen de lampionnen beschilderen op zaterdagmiddag 10 september tussen 12.00 en 17.00 uur in het ‘RGU DELA Voor elkaar’ paviljoen op het plein van Museum Rijswijk. De kinderen krijgen na het schilderen een ijsje en voor hun begeleider schenkt Kaldi Mobiel tijdens het wachten een kopje koffie. Vriend van het Strandwalfestival RGU DELA verzorgt de gehele organisatie en financiering van de lampionnenoptocht.De grote lampionnenoptocht van het museum naar het Rijswijkse bos zal feestelijk worden voorafgegaan door muziek.

De tocht vertrekt vanaf Museum Rijswijk om precies 19.45 uur zodat de wandeltocht naar het feestterrein in het schemer plaatsvindt. De lampionnen en het verlichte Rijswijkse bos zijn dan op hun mooist! Ook de eerder beschilderde lampions, bijvoorbeeld in de klas of bij Onderwatershof, doen uiteraard mee met de optocht. Marching band Victory zorgt voor de feestelijke ontvangst van de stoet op het veld bij De Naald.
Eenmaal bij het podium aangekomen, is er een prijsuitreiking voor de mooiste lampion. De nummers 1, 2 en 3 krijgen uit handen van Rijswijks burgemeester Michel Bezuijen daarvoor en leuke prijs.

Na de prijsuitreiking zijn alle Rijswijkse kinderen van harte welkom in de Rijswijkse Schouwburg voor de voorstelling door het Rijswijks Jeugdtheater. Gratis kaarten voor deze voorstelling zijn tijdens de Strandwalmarkt te verkrijgen bij de kramen van de Rijswijkse Schouwburg en het Rijswijks Jeugdtheater.