Binnen drie weken duidelijkeid over MS Mode

Binnen drie weken moet er uitsluitsel zijn over de toekomst van het failliete MS Mode en de vestiging van MS Mode in winkelcentrum In de Bogaard. Volgens curator Cees de Jong zijn er meer gegadigden voor de overname van de keten of delen ervan en is het zaak dat er ‘tempo wordt gemaakt’, zo zegt hij. Uiterlijk begin september moet duidelijk zijn of een doorstart wel of niet kan. De Jong wil nog niet zeggen welke partijen interesse hebben in MS Mode. “Het zijn er in ieder geval meer dan twee of drie”. Volgens de curator zien veel partijen dat MS Mode een meerwaarde heeft in de winkelstraat. Zij weten echter ook dat veel modezaken niet voor niets in de problemen zijn gekomen.
De Jong sluit niet uit dat de organisatie MS Mode in delen verkocht zal worden. ,,Het mooiste zou zijn als een partij alles wil overnemen. Maar MS Mode is een vrij grote organisatie, dus ik ben niet verbaasd als er een partij is die delen van de keten in de eigen organisatie wil inpassen”, stelde hij.

De Jongh zei verder dat alles in het werk wordt gesteld om zo veel mogelijk banen te behouden. Bij MS Mode werken 2300 mensen, waarvan 935 in Nederland.