Kort geding gemeente Rijswijk tegen Haaglandia op komst

De gemeente Rijswijk gaat naar verluidt een kort geding aanspannen tegen de voetbalvereniging Haaglandia. De gemeente wil dat de club zich houdt aan het collegebesluit en dat betekent het geen gebruik meer maken van de speelvelden.Het verzoek tot het kort geding zou nog deze week verzonden worden naar de rechtbank in Den Haag. Advocaat Richard van der Zwan had zich al namens Haaglandia tot het college van Rijswijk gericht. Hij vecht namens de club het besluit aan van de gemeente en het is volgens hem niet aan de gemeente om de club te verwijderen, maar aan de rechter.

Na het verwijderen van de vaste doelen op het hoofdveld afgelopen maandag in opdracht van de gemeente had Van der Zwan in een aangetekende brief aangedrongen op het terugplaatsen hiervan. De gemeente heeft inmiddels aangegeven dat het hiertoe niet bereid is.

De tijd gaat dringen, het eerste team van Haaglandia, uitkomend in de zaterdag hoofdklasse, speelt al op 27 augustus haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat komt het amateurteam van Ajax op bezoek op het sportpark Irene. Van der Zwan hoopt op zo kort mogelijke termijn een datum te vernemen van het door de gemeente aan te spannen kort geding.
Bron: Haaglanden Voetbal