Kort geding Haaglandia tegen gemeente Rijswijk

Haaglandia heeft bij monde van advocaat Richard van der Zwan een kort geding aangespannen tegen de gemeente Rijswijk. Bij een conflict tussen verhuurder en huurder is het de rechter die bepaalt of iemand zijn complex al of niet dient te verlaten. De Rijswijkse voetbalclub gaat niet akkoord met het besluit van wethouder Nicole Dierdorp (D66) om per 1 juli de veldhuur op te zeggen waardoor het voorbestaan van Haaglandia op de tocht is komen staan. Van der Zwan ontving gisteren een schriftelijke reactie van de gemeente Rijswijk waarin werd bevestigd dat de huuropzegging gestand blijft.
Zolang de rechtbank geen uitspraak heeft gedaan, kan Haaglandia volgens Van der Zwan gebruik blijven maken van de velden op het Prinses Irene Sportpark. Na het spoeddebat van dinsdagavond, waarbij het college van b en w besloot geen nieuwe gebruikersovereenkomst aan te gaan met de club, gaf wethouder Dierdorp aan dat Haaglandia vanaf 1 juli geen recht meer heeft op het gebruik van de velden. Van der Zwan: ,,Dit is een misvatting en dat hebben wij ook aan de wethouder kenbaar gemaakt. Bij een conflict tussen verhuurder en huurder is het de rechter die bepaalt of iemand zijn huis, of in dit geval het complex, al of niet dient te verlaten. Een andere partij mag dit niet beslissen.”

Van der Zwan verwacht dat het kort geding binnen drie weken voor de rechtbank dient. ,,Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop en dat Haaglandia de kans krijgt om de gebruikersovereenkomst met een jaar te verlengen en de financiële zaken op orde te krijgen.”
(Bron: AD)