Rijswijkse maakt documentaire over donorkinderen

De Rijswijkse Jorinda Teeuwen en de Haagse Willemijn de Koning maakt samen met een documentaire om donorkinderen een gezicht te geven. In totaal zijn er 40.000 donorkinderen in Nederland. De documentaire laat vervolgens verschillende donorkinderen en deskundigen van stichting Donorkind en het FIOM aan het woord. De documentaire moet in het tweede kwartaal van 2017 klaar zijn. Willemijn de Koning is zelf een donorkind. “Als ik anderen vertel dat ik een anonieme donor heb, zeggen ze dat ze nooit ‘zo’n iemand als ik hebben ontmoet’ of ze kijken me aan alsof ik een alien ben. Daarom denk ik dat er meer aandacht moet komen voor donorkinderen. Bovendien is het goed voor hen om elkaars verhalen te horen en ook de mogelijkheden te kennen die mogelijk zijn om hun donor nog te vinden.”
De documentaire laat vervolgens verschillende donorkinderen en deskundigen van stichting Donorkind en het FIOM aan het woord. Er wordt ook verder gekeken dan Nederland: in België is het in tegenstelling tot in Nederland nog steeds mogelijk anoniem zaad te doneren.

Om de documentaire te financieren is een crowdfundingsactie opgestart via Voor de Kunst.

Luister hier naar een interview met Jorinda Teeuwen en Willemijn de Koning op Den Haag FM. http://denhaagfm.nl/2016/07/27/haagse-maakt-documentaire-over-donorkinderen/