Vanaf 2017 communiceert overheid alleen digitaal

Computers en internet worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Bankzaken regelen, een reis boeken, een DigiD aanvragen. De overheid communiceert vanaf 2017 alleen nog maar via internet.
Dit najaar zijn in de Bibliotheek cursussen aan over computers, tablets en de digitale overheid. Het aanbod staat in de folder ‘Allemaal digitaal!’ Die ligt bij de bibliotheek en staat op www.bibliotheekaandevliet.nl/activiteiten . De bibliotheek wil burgers zelfstandig leren werken met de digitale overheid. Zodat u ook gemakkelijk gebruik kunt maken van de digitale dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Samen met SeniorWeb biedt de bibliotheek het cursusaanbod van Stichting Digisterker aan.

Hoe werkt de digitale overheid? In deze van vier lessen ontdekt u hoe u uw digitale zaken regelt met de overheid, zoals het aanvragen van een DigiD en gebruikmaken van de gemeentelijke websites. Vanaf 5 september in de bibliotheek in Rijswijk.

Een andere nuttige cursus is ‘Klik & Tik. In deze cursus van vier dagen leert u de weg te vinden op internet. Een reis boeken, bankzaken regelen. Dat kan allemaal via internet. De cursus begint vanaf 8 augustus.

Aanmelden U kunt u aanmelden voor deze leuke en nuttige cursussen via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek. De eerste cursussen beginnen al in augustus. Meld u dus snel aan.