Vrij van school in Rijswijk en toch leren

Een kleine 2.000 kinderen in Rijswijk kunnen in de vakantie hun talent ontdekken. Op toneel of veld. Geroezemoes in de coulissen.
Eline Jansen, docente van het Rijswijks Jeugdtheater, zet via haar smartphone de muziek aan en tien kinderen rennen uit de coulissen het podium op. De lichtspot staat op het rode glitterdecor en de rode stoelen. Alle ingrediënten voor een revue. Een kleine 2.000 kinderen in Rijswijk kunnen in de vakantie hun talent ontdekken. Op toneel of veld. Geroezemoes in de coulissen. Eline Jansen, docente van het Rijswijks Jeugdtheater, zet via haar smartphone de muziek aan en tien kinderen rennen uit de coulissen het podium op. De lichtspot staat op het rode glitterdecor en de rode stoelen. Alle ingrediënten voor een revue.

Het is dag drie van het bedenken en repeteren van een revue door 5- tot en met 9-jarigen in de Rijswijkse Schouwburg. Het is een van de vele gratis toegankelijke activiteiten in de vakantie van De Ontdekkers. Leerlingen van 14 basisscholen hebben zo de kans hun talenten te ontdekken, waar ze tijdens andere maanden in het jaar misschien niet aan toe komen. Gesubsidieerd door de gemeente Rijswijk.

Het aanbod is ruim. Cultuur, podiumkunsten, sport, techniek en natuur zijn gebieden waarin kinderen zich spelenderwijs en al doende kunnen oriënteren. Zo’n kleine 2.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich er voor opgeven. In de meeste gevallen doen de moeders dat, zeggen de revue-kinderen.

Een kleine 2.000 kinderen in Rijswijk kunnen in de vakantie hun talent ontdekken. Op toneel of veld. Geroezemoes in de coulissen. Eline Jansen, docente van het Rijswijks Jeugdtheater, zet via haar smartphone de muziek aan en tien kinderen rennen uit de coulissen het podium op. De lichtspot staat op het rode glitterdecor en de rode stoelen. Alle ingrediënten voor een revue.
(Bron AD)