Dierenleed aan de Beatrixlaan, ganzen worden aangereden

“We rijden over de Bratrixlaan en voor ons steken opeens een hele groep ganzen over. Mijn man gaat boven op z’n rem staan, gelukkig kon de auto achter ons ook stoppen”, zegt mevrouw Tuit. Ze woont in De strijp.
“Maar het is levensgevaarlijk, daar moeten ze wat aan doen”. Als we zelf gaan kijken vinden we stukken dode gans op het fietspad. Mevrouw Tuit belde ons vanochtend met haar verhaal. “Ik ging altijd met mijn kleinkinderen naar het Wilhelminapark, heel leuk. Tot daar ook die ganzen kwamen. Poepten de hele boel onder. En als ze jongen hadden, stonden ze naar de kleinkinderen te blazen, heel bedreigend. In het park zit een groep van zo’n 75 stuks”.
De ganzen die de Beatrixlaan oversteken zijn van een andere groep. “We hebben ze laatst geteld, en dat zijn er een 120 stuks. Sommige ouderparen hebben 14 jongen, dus dat gaat snel. Probleem is dat veel mensen in RijswijBuiten brood geven. Ja, dan blijven ze komen”.
In het verleden heeft de gemeente Rijswijk een hele groep verhuisd naar Drente, daar is een opvangcentrum voor ganzen. Eigenlijk is het ook een zaak voor de provincie. “Je kan er op wachten en dan gebeurt er echt een ongeluk, er wordt immers flink doorgereden op de Beatrixlaan. En dan is het : hadden we er maar wat aan gedaan”.