Weggeefwinkel gaat 18 juli open

“Even binnen gelopen bij de nieuwe locatie Weggeef winkel aan de P v Vlietlaan 2. Vrijwilligers druk bezig met inrichten. Opening maandag 18 juli”, schrijft wijkagent Martien den Brabander op Twitter. Hij is onder de indruk van wat de vrijwilligers in die paar dagen al hebben gepresteerd. De zithoek is zelf al af. Een lang gekoesterde wens van de weggeefwinkel gaat nu in vervulling: een eigen plek. Hiervoor hadden ze onderdak in het Oude Raadhuis. “Dat betekende elke keer weer alles inpakken, waardoor je tussentijds niets kon doen. Dan net voor een opening weer alles er naartoe brengen en uitstallen”, aldus Nel Panneman.
Het is eigenlijk bij toeval dat de Weggeefwinkel op P. van Vlietlaan terecht is gekomen. Tijdens een bezoek aan onze studio(Omroep Rijswijk is de oude bewoner) sprak ze wethouder Björn Lugthart. Aan hem vertelde ze over het Haagse succes.

En zo is het balletje gaan rollen. Er is nog wel heel wat te doen voor de opening de 18-de. Al vanaf het begin hebben ze een grotere ambitie. “We willen ook graag een open huiskamer organiseren voor de omwonenden”. Maar voorlopig richten ze zich op de Weggeefwinkel.