Initiatief Park Hofrust presenteert plan

Donderdagavond was in Wijkcentrum Het Oude Raadhuis Laan Hofrust 4, een presentatie van het definitieve ontwerp van het Park Hofrust. Tijdens deze avond vertelt Initiatief Park Hofrust, enthousiaste buurtbewoners, over de vervolgfase; van plan tot realiteit. Afgelopen periode waren er al tal van bijeenkomsten met de buurt om wensen op te halen en plannen te tonen. Net als bij het opknappen van Park Cromvliet betaalt ook de provincie mee. Een unieke kans die de bewoners niet laten liggen. Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. En eigenlijk is het plan meer geworden dan het wegwerken van achterstallig onderhoud. Het park wordt weer teruggebracht in oude luister, waarbij ook de zichtlijnen, die door de loop der jaren waren dichtgegroeid terugkomen.
Net als Park Cromvliet is Park Hofrust ook een echt wijkpark, met ruimte voor bewoners die hier lekker willen genieten op een bankje of in het gras, maar ook voor de kinderen waarvoor er op drie plekken houten spelmaterialen komen. En ook de buurtbewoner die de hond wil uitlaten wordt niet geweerd.

Het park oogt wel erg groen, maar je mist vooral de diversiteit en de kleur. Voor de sfeer van het park is gekeken naar de situatie zoals het park was in de19-e eeuw met slingerende paden. Er moet veel gebeuren en dat kan niet in één keer. In het najaar wordt een start gemaakt. In het begin van het volgende jaar komt de rest aan de orde. Met de buitenspeeldag maakten de bewoners van Cromvliet gebruik van het park. Ook Park Hofrust wordt naast een ontmoetingsplaats ook een plek voor buurtactiviteiten.