Peet Hiddink bij Arti-Shock

Zondagmiddag 5 juni is er de opening van een mooie nieuwe tentoonstelling in Galerie Arti-Shock in de Schoolstraat in Oud Rijswijk. De fotografe en kunsthistorica Peet Hiddink laat zien hoe artistiek de natuur is. NATURE’S ART is de titel van haar expositie. Kijk voor meer informatie op de website van BVG De Compagnie en www.galerie-arti-shock.nl Op bijzonder inspirerende foto’s laat zij zien hoe de natuur prachtige patronen, abstracte figuraties, fibonacci-reeksen en onverwachte groeivormen maakt.
Sommige afbeeldingen van Hiddink zijn zo abstract dat je in het begin niet eens weet waar je naar kijkt. Is het zand? Is het sneeuw? Of is het de binnenkant van een gletsjer die je ziet? Ook is door het fragmentsgewijze fotograferen vaak niet te zeggen hoe groot iets is; wat een kleine veervormige groei lijkt kan wel een grote helling zijn waar bergwater zich veervormig een weg heeft gebaand. In al zijn grootte en in al het kleine verrast de natuur steeds weer.

Voor iedereen die zelf graag fotografeert en voor een iedere die van de natuur houdt is een bezoek aan deze tentoonstelling zeker de moeite waard. Zowel de foto’s die op afgelegen plekken op de wereld zijn gemaakt als die van ‘gewone’ Hollandse bloemen en planten zijn beslist inspirerend.

U kunt de galerie bezoeken op de opening op 5 juni, 15.00 uur, maar ook op alle woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddagen van 13.00 tot 17.00. In het weekend is de expositie op zaterdag, tijdens de markt, open van 11.00 tot 16.00 en op zondag van 14.00 tot 17.00. De expositie duurt tot 23 juni.

Wie een foto van Peet Hiddink wil aanschaffen en zelf inwoner is van Rijswijk mag rekenen op een korting van 20%. Nog een goede reden dus om de galerie eens binnen te lopen.

Naast de exposities in de bekende galerie aan de Schoolstraat, hoek Kerkstraat, verzorgt Arti-Shock dit jaar ook exposities in bedrijfsgebouw De Compagnie aan de Nassaukade 32. De eerstvolgende opening daar valt samen met een optreden in het kader van Jazz en Co op zondagmiddag 19 juni. Kijk voor meer informatie op de website van BVG De Compagnie en www.galerie-arti-shock.nl