Moet speeltuin aan Idenburglaan sluiten

De geruchten gaan door Te Werve dat speeltuin Te Werve Tuin aan de Idenburglaan in Rijswijk dicht gaat. Dat is heel slecht nieuws voor de kinderen uit de wijk. Marc Weterings van Beter voor Rijswijk gaat dit dinsdag 10 mei in het gemeenteraadsforum aan de orde stellen. In het Forum van 22 Maart 2016 heeft de Ed Braam van Beter voor Rijswijk al vragen gesteld over de speeltuin aan de Idenburglaan. De speeltuin die in 1959 namens de buurtbewoners is opgericht voor de kinderen in de wijk Te Werve. De geruchten van sluiting zijn helaas werkelijkheid geworden.

Marc Weterings stelt in zijn vragen aan het college van B&W: “Is de wethouder inmiddels op de hoogte van de sluiting? Zo ja, wat is de reden van de sluiting. En deelt de wethouder de mening van Beter voor Rijswijk dat het erg onhandig en flink balen is, dat er nu juist tijdens de schoolvakantie en het zeer aangename weer, een grote speeltuin op Rijswijkse grondgebied gesloten is. Ook al omdat er bij twee omringende speelveldjes/speelplekken ( Aletta Jacobstraat& Generaal Spoorlaan (Overvoorde bos) ook al niet gespeeld kan worden door div problemen”.

Het raadslid wil weten welke stappen de wethouder gaat ondernemen om deze speeltuin zo snel mogelijk weer open te krijgen. Volgens een vrijwilligster die daar werkte, is de speeltuin gesloten aangezien het ontbrak aan vrijwilligers.

“Mocht dat verhaal kloppen, heeft Rijswijk geen ‘vrijwilligers’ die met behoud van uitkering de speeltuin draaiende kunnen houden? De speeltuin die al zins 1959 bestaat?” aldus raadsluid Weterings.