Heel Nederland stak de vlag uit voor ons

Burgemeester Michel Bezuijen bracht woensdag 4 mei een felicitatiebezoek aan de Rijswijkse heer en mevrouw Van Meurs. Het echtpaar viert hun 60-jarig huwelijksjubileum. “We trouwden op 5 mei, heel Nederland stak voor ons de vlag uit”, vertelt mevrouw Meurs (86) ons lachend. Ze zijn blij met hun kleinkinderen. “We gaan regelmatig een paar daagjes weg, dat is leuk”, vult de heer Meurs (bijna 92) aan. Mevrouw komt uit een groot gezin. Haar vader was hoofdonderwijzer en de broers en zussen gingen ook allemaal in het onderwijs. Zelf zat ze op de MMS (Middelbare Meisjesschool) en ging daarna naar de verpleegstersschool Vronestein in Voorburg, studeerde af als Verpleegster A en werd stafdocent. Het echtpaar trouwde in 1956.
Meneer, bijna 92, is bouwkunige, deed de MTS (nu HTS) en werd als soldaat uitgezonden naar Nederlands Indië. Terug in werkte hij bij diverse architectenbureaus, het laatst in Amsterdam, waar ook woonden. Nu wonen ze al weer 13 jaar in Rijswijk.
Ze hebben twee zonen, Wim en Maarten (beide schoondochters heten Ineke), en kleinkinderen. “We voelen ons rijk met onze zonen, kleindochters en kleinkinderen. We brengen regelmatig dagen met elkaar door”.