Waterscouting Dorus Rijkers verhuist naar Jaagpad

Al vanaf het begin van 2016 wordt keihard gewerkt aan de verplaatsing van clubhuis De Blub van de Rijswijkse waterscouting Dorus Rijkers naar een nieuwe locatie aan het Jaagpad in het Elsenburgersbos. Ze moeten weg door de aanleg van de Rotterdamsebaan. Alle materialen liggen in vier zeecontainers. De boten zijn opgeslagen. Van de zomer hopen de jongens en meisjes van de waterscouting dat alles klaar is. Het clubhuis De Blub en het clubterrein lagen op het tracée van de Rotterdamsebaan. Ook zou de Kantjesmolensloot geen open watergang meer zijn waardoor de boten niet meer bij het clubhuis konden komen. Het clubhuis en het clubterrein van waterscouting Dorus Rijkers moesten naar een andere locatie. De nieuwe locatie is gelegen aan de westzijde van de Vliet langs het Jaagpad op het speelterrein nabij de voormalige gemeentehaven / loswal in Rijswijk.
In januari zijn een aantal ouders aan de slag gegaan om de volledige inventaris van de Blub in te pakken en op te slaan in één van de vier containers op het terrein. Dat betekende onder meer dat elke kerstbal, vlaggetje, totempaal, kampherinnering en verder alles wat je maar kan bedenken van de muur of het plafond gehaald moest worden. Daarna was het gelijk inpakken geblazen. Alles ging naar een opslag.

Toen kon de aannemer beginnen met het verplaatsen van het clubhuis. Inmiddels staat de Blub weer. Ze hebben water, telecom, een gasleiding en een riool. De hemelwaterafvoer is gerealiseerd, de afwatering is nu in het slootje achter ons clubhuis. De bestrating rondom het clubhuis begint vorm aan te nemen. De vloerbedekking kan pas worden gelegd als de vloer uitgehard en droog is. De aannemer verwacht begin juni. Er komt nog een hekwerk rondom het clubhuis, een kanosteiger, een botenkraan en afmeerlocatie aan de Vliet. Het einde komt in zicht.