Politie zoekt overvaller van Bruna Rijswijk

Een koelbloedige eigenaar van de Bruna in de Herenstraat. Als er een gewapende overvaller de Bruna in Rijswijk binnen komt, duikt hij niet achter de toonbank, maar besluit de eigenaar om hem zijn zaak uit te werken. Hij gaat op hem af, begint hard te schreeuwen en de overvaller gaat er vandoor. De politie wil graag informatie. Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Foto’s op Omroep Rijswijk Facebook De eigenaar van de Bruna is op zaterdagochtend 23 april voor de opening aan het werk in de winkel. Als hij even voor half 9 bezig met de kranten, fietst er over de stoep een man voorbij fietst. Hij gaa richting de Willemstraat, maar is amper een minuut later weer terug.
Hij loopt naar binnen, pakt een vuurwapen en bedreigt de eigenaar daarmee. De overvaller heeft een plastic tas bij zich en eist geld. Maar het slachtoffer reageert vanuit een impuls en valt de dader aan. Hij begint te schreeuwen en werkt de man zijn zaak uit.

Het slachtoffer blijft schreeuwen in de hoop dat andere winkeliers hem horen. Buiten geeft de overvaller hem een aantal klappen op zijn hoofd met het vuurwapen. Dat laat hij vallen en dan gaat hij er zonder buit vandoor. Hij fietst de Willemstraat in, gaat linksaf de Emmastraat in en daarna via de Haagweg naar de Geestbrugweg.

De overvaller is een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar oud en 1.80 meter lang. Zijn gezicht is opvallend geel en hij heeft half lang donker haar in een staartje. Hij droeg een lichtkleurig hoedje met een opstaande rand aan de achterkant, een blauwe jas en een blauwe broek.

Herkent u de man of heeft u andere informatie? Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl

Foto’s: Team West van dinsdag 3 mei.