Lopen naar Rijswijk voor vluchtelingen wereldwijd

Afgelopen zaterdag 30 april wandelde GroenLinks Rijswijk ongeveer 23 km van station Delft Zuid naar Rijswijk. Dit deden we ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Help hen helpen en sponsor team GroenLinks Rijswijk via nachtvandevluchteling.nl/groenlinksrijswijk. Nog wat aan de frisse kant, maar met de nodige zonneschijn en weinig wind, verliep de wandeling voorspoedig en de route viel de wandelaars in de smaak. Die begon in de ochtend op station Delft Zuid en liep over het Wandelroutenetwerk Hof van Delfland door het Abtswoudse bos via Schipluiden en ‘t Woudt naar Rijswijk.
Het doel van deze wandeling was om te trainen voor de Nacht van de Vluchteling. Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld? Team GroenLinks Rijswijk doet in de nacht van 18 op 19 juni mee aan deze 40 km lange loop van Rotterdam via Rijswijk naar Den Haag om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.

“Hulp is ontzettend hard nodig; zeker in deze tijd. Daarom doe ik mee met de Nacht van de Vluchteling”, vertelt GroenLinks raadslid Marieke Alberts. Nog nooit waren zoveel mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Stichting Vluchteling, organisator van de Nacht van de Vluchteling, zorgt in crisisgebieden voor noodhulp als onderdak, medische hulp, schoon drinkwater en onderwijs. Help hen helpen en sponsor team GroenLinks Rijswijk via nachtvandevluchteling.nl/groenlinksrijswijk.