Snel aanmelden voor Ontdekkersactiviteiten

In de meivakantie kunnen Rijswijkse kinderen van 2 t/m 14 jaar meedoen aan de gratis vakantieactiviteiten van de Ontdekkers. Voor de tweede vakantieweek kunnen kinderen zich nog aanmelden t/m 6 mei. Direct na de meivakantie begint het nieuwe blok met Ontdekkerscursussen. Aanmelden voor de Ontdekkersactiviteiten in de 2e vakantieweek kan t/m 6 mei en voor de Ontdekkerscursussen tot 10 mei 12.00 uur. Meer informatie www.ontdekkersrijswijk.nl Maandag 9 mei staat helemaal in het teken van de lente met het gave bosspel Terug naar de Wildernis en het vrolijke Lente Knutselen. Doe mee aan de speurtocht naar Mister X op dinsdag 10 mei of neem je oude kleren mee en maak er zelf echte showstoppers van tijdens Duurzaam Hip voor Nop. Woensdag 11 mei is er een grote vossenjacht in de Muziekbuurt waar teams op zoek gaan naar rare vossen en donderdag 12 mei is er een Oudhollandse spellenmiddag op het Cruyff Court. De meivakantie van de Ontdekkers eindigt op vrijdag 13 mei met een sportieve dag in de wijk Steenvoorde. Daar sluiten we met Ultimate trefbal, voetbalspelletjes, kleutergym en peutersport de tweede vakantieweek af.

Vanaf 17 mei starten de nieuwe Ontdekkerscursussen. Een Ontdekkerscursus bestaat uit 6 lessen, waarin kinderen kennis maken met een sport of een creatieve hobby. Zo kunnen jonge avonturiers meedoen aan de cursus Overleven in de natuur, waar ze vuur maken en andere survivaltechnieken leren. Nieuw dit blok is de cursus Ruimtevaart en Sterrenkunde waarbij kinderen op ontdekkingstocht gaan in de ruimte. Astroid mining, space tourism, ruimteliften en sterrenkaarten komen allemaal aan bod tijdens deze ruimtereis.

Ook nieuw in het Ontdekkersaanbod is Hoe Bij ben jij? Imker Gerda van Gelderen leert kinderen alles over bijen, honing slingeren en kaarsen maken uit bijenwas. Creatieve kinderen leren een echte naaimachine bedienen bij de Kindernaaimachine, dansen lekker mee met Kidsdance of tekenen hun eigen cartoons bij de cursus Striptekenen. Lekkerbekken kunnen meedoen aan Koken met Sterren en de Taartenfabriek. Zelf je eigen eten verbouwen leren kinderen bij de tuiniercursus 10 Groene Vingers. De allerkleinsten kunnen kennismaken met muziek bij de cursus Maak kennis met Trias: Samen Spelen of lekker klimmen en klauteren Peutergym.