Rijswijkse Kees Koogje is Nederlandse Kampioen

Op zaterdag 23 en zondag 24 april werd het Nederlands Kampioenschap Tête à Tête voor mannen, vrouwen en jeugd gespeeld op de locatie van De Goede Worp in Den Haag. De Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent kortweg ABA was met één vrouw, één jeugdlid uit de Nationale Jeugdselectie en zes mannen goed vertegenwoordigd in een deelnemersveld van 71 mannen. En, ABA speler Kees Koogje werd Nederlands kampioen. Bittere weersomstandigheden waren het. Zaterdag af een toe een mager zonnetje met hier en daar een bui maar de snijdende koude wind, op vooral zondag, kwam de algehele speelsfeer niet echt ten goede. Maar boulers zijn ook bikkels dus werd er op het scherpst van de snede gestreden.
De beste speler van ABA Kees Koogje kwam zaterdag moeiteloos door de voorrondes. En ook op zondag stond op het het boule-geweld van Kees Koogje geen maat. Een uitslag van 13-7 in de finale was eigenlijk het beste resultaat dat een speler tegen hem in het weekend heeft behaald. Het door Kees behaalde Nederlands Petanque Kampioenschap Tête à Tête (1 tegen 1) is dan ook meer dan verdiend.

RPC ABA is een Rijswijkse Petanque Club, opgericht op 1 oktober 1980. De volledige naam is: Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d’Argent. Vrij vertaald: vrienden van de zilveren bal. Het complex van RPC ABA is een ruime speelhal met een meer dan gezellige kantine omgeven door een groot aantal buitenbanen en een ruim terras waar het bij mooi weer goed toeven is.En is gelegen aan het Lupinepad, links van de Schilp.

Naast de vele recreanten is RPC ABA ook de thuishaven van een aantal spelers uit de Nederlandse top. Met twee spelers bij de beloften en twee spelers bij de jeugdselectie is RPC ABA bij de Nationale Selecties goed vertegenwoordigd.

Meer informatie over de club, spelers, wedstrijden en competities via:
Cees Hoogerheide – Email: mc@abarijswijk.nl – Mobiel: 06 21247268

www.abarijswijk.nl
www.petanqueopentrainingcenter.nl