Riool Ministerbuurt eerder klaar dan gepland

Op donderdag 14 april was het al zover. Wethouder Ronald van Meij heeft positief nieuws. “Al voor de beoogde eindedatum zijn de rioolwerkzaamheden in de Ministerbuurt voltooid. Het project is voorspoedig verlopen ook dankzij de inzet van de aannemers en de medewerking van de bewoners”, zegt de wethouder. Door de werkzaamheden was het riool gebruik voor bewoners soms beperkt en moest er af en toe een straatje worden omgereden om bij de woning te komen. In totaal is 6,5 kilometer wijkriool gerenoveerd en weer geschikt gemaakt voor de komende 50 jaar. De werkzaamheden zijn onderdeel van het meerjarige gemeentelijke rioolplan.

Stapsgewijs blijft de gemeente werken aan het vervangen of vernieuwen van de riolering in verschillende wijken. De gemeente doet dat zo duurzaam mogelijk en zet in op zo min mogelijk overlast. De technieken die in de Ministerbuurt zijn toegepast, kunnen we ook bij nieuwe projecten goed gebruiken om kosten te besparen, overlast te beperken en duurzame investeringen te doen.
Om de afronding van het rioleringsproject aan te kondigen, plakte wethouder Van der Meij een grote gele sticker met de tekst “Gereed volgens planning” op het projectbord nabij de hoek van de Sir W. Churchilllaan met de Prinses Margrietsingel.

Wethouder Van der Meij plakt sticker op trotter Ministerbuurt