Natte speeltuin leidt tot vragen in gemeenteraad

Blij waren we dat de mooie nieuwe speeltuin in Steenvoorde eindelijk open was. Al snel kregen we reacties van ouders en grootouders die met de kinderen naar de speeltuin gingen. Het was nog steeds nat in de speeltuin. De problemen waren nog niet weg. Schoenen bleven in de modder steken, kleren konden gelijk de wasmachine in. Inmiddels hebben Larissa van Bentvelzen en Ger Kruger, raadsleden van Beter voor Rijswijk hierover vragen gesteld. “Recentelijk is de vernieuwde speelplaats voor de jongste kinderen opengesteld aan de Generaal Spoorlaan. Naar aanleiding van de problemen, heeft Beter voor Rijswijk vragen gesteld. De grondgesteldheid van deze locatie is dramatisch. De aanwezige modder zorgt voor gevaarlijke situaties. Vandaag hoorden raadsleden van Beter voor Rijswijk dat een 2 jarig kind hier in de problemen is geraakt doordat het vast is komen te zitten in de modder en geheel onderuit is gegaan. Dankzij snel optreden van de aanwezige opa en oma kon erger worden voorkomen”, aldus de raadsleden.
De fractie van Beter voor Rijswijk vraagt het college van B&W of ze bekend zijn met deze onveilige situatie. Zo ja, waarom is deze speeltuin dan toch opengesteld.
De raadsleden: ”Wij willen weten of het College bereid is de speeltuin onmiddellijk te sluiten en direct maatregelen te nemen, zoals het aanbrengen van een drainage, het afvoeren van de modder en deze te vervangen door geschikte, waterdoorlatende grond alsmede het aanbrengen van graszoden”.

Zij vervolgen: “In Wateringseveld, grenzend aan Rijswijk is de “Piratenspeeltuin”. Deze speeltuin heeft een deugdelijke omheining en een hondenrooster, waardoor de speeltuin niet bevuild kan worden door huisdieren en een betere controle op de spelende kinderen mogelijk is. De speeltuin aan de Generaal Spoorlaan is omgeven door sloten. Wij vragen het college om een dergelijke veilige voorziening aan te brengen.”